Overview

On Site Registration Fees:

Full Conference Badge - $345 for members & $445 for non-members (Students: $100)
Two Day Badge (Friday & Saturday) - $345 for all attendees (Students: $100)
One Day Badge (Friday) - $270 for all attendees (Students: $40)
One Day Badge (Saturday) - $270 for all attendees (Students: $40 or comp to attend the poster presentations*)
Sunday only - Complimentary for members & $150 for non members (please contact katrinna@cezoom.com to register for this option)
_______________________________________________________

2017 Scientific IMPACT Conference Schedule

Total: 18.5 hrs. CE

 

Friday, August 18, 2017

 

7:00 am-4:00 pm

Registration Desk Open/Visit Exhibitors

 

7:00-8:00 am

Buffet Breakfast

 

8:00-9:30 am

Welcome & Keynote: The Future is Coming and it will be Amazing (1.5 hr CE; Category: 1)

Speaker: Dr. Larry Emmott DDS

 

9:30 – 10:00 am

Exhibitor Break

 

10:00 am-1:00 pm

Exploring the Oral Microbiome – Stunning Revelations about How Microbes Actually Create Disease (3.0 hr CE; Category: 1)

Speaker: Anne Guignon RDH

 

1:00-2:30 pm

Sponsor Recognition Luncheon

 

2:30-4:30 pm

Life is a Breeze Except When You’re Dry as a Bone (2.0 hr CE; Category: 1)

Speaker: Anne Guignon RDH

 

4:30 -6:30 pm

Marketplace Reception & Most Wacky Activewear

Join our sponsors and exhibitors for a night of fun, food and fabulous give-a-ways. Get creative for the “Most Wacky Activewear” contest! Judging will be done and a winner awarded a FREE registration to the 2018 Scientific IMPACT Conference! 

 

Saturday, August 19, 2017

 

7:00 am-5:00 pm

Registration Desk Open

 

7:00-8:00 am

Buffet Breakfast

 

8:00-9:00 am

Womb to Grow Modern Health for Prenatal and Preschool Patients (1.0 hr CE; Category: 1)

Speaker: Danette R. Ocegueda RDH, MS

 

9:00-9:15 am

Break

 

9:15am-12:15 pm

Integrated Dentistry & Dental Hygiene Where East Meets West (3.0 hr CE; Category: 1)

Speaker: Deb Grant RDH, MA

 

12:15-1:30 pm

President’s Luncheon


1:30-4:30 pm
Infection Prevention and Dentistry – Avoiding the Hazards and Pitfalls! (3.0 hr CE; Category: 4) 

Speaker: Tracy Wale RN, CHSP

 

4:30-4:45 pm

Break

 

4:45-5:45 pm

Student Poster Presentations (1.0 hr CE; Category: 1)

Sunday, August 20, 2017 - Member Appreciation Day Complimentary CE!

7:00-9:30 am

Registration Desk Open

 

7:00-8:00 am

Buffet Breakfast

 

8:00-9:00 am

Unite, Support, Empower! (1.0 hr CE; Category: 1)

Speaker: ADHA Past President Jill Rethman RDH

 

9:00-9:15 am

Break

 

9:15-12:15 pm

From Risk to Results:  Periodontal Instrumentation for the Advanced Practitioner (3.0 hr CE; Category: 1)
Speaker: Monica Monsantofils BSDH, EPDH, PG Dip, Dentsply Sirona


Date / Time

Fri, Aug 18, 2017 - Sun, Aug 20, 2017

Location

The Ritz-Carlton Dove Mountain
15 N. Secret Springs Dr.
Marana, AZ